Digitale Examens Rekenen

Nieuws digitaal examen rekenen 3

Op 10 april vond, voor de eerste keer in de geschiedenis van de EPB, digitale examens plaats voor het vak Rekenen. Dit gebeurde in samenwerking met de Coöperatie Examens MBO in Nederland.

De Coöperatie Examens MBO is in september 2020 opgericht om digitale rekenexamens te ontwikkelen op basis van de nieuwe rekeneisen voor mbo 2. Alle mbo-instellingen samen zijn oprichter en eigenaar van de coöperatie. Hierbij horen ook de EPB-scholen sinds 2023-2024.

Het gaat om digitale, multimediale en interactieve examens die door de rekendocenten zelf zijn gemaakt en vastgesteld. Er geldt echter één voorwaarde: bij het nakijken worden de examens gerouleerd. Dit betekent dat EPB de examens nakijkt van andere mbo-scholen en vice versa. Doel is om te komen tot kwalitatief hoogstaande examens, die binnen het Koninkrijk van Nederland gelijkwaardig en vergelijkbaar zijn.

De EPB-studenten maken dezelfde examens als de studenten van de mbo-scholen in Nederland. Hiermee is het diploma van de EPB-opleidingen gelijkwaardig aan dat van de mbo-opleidingen in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *