Bezoek van Examengroep Nederland

Nieuws examengroep NL 3

Afgelopen maart hebben onze collega’s van de Examengroep in Nederland een dienstreis gemaakt naar Aruba. De Examengroep is sinds 1 januari 2023 gecertificeerd als erkend examenleverancier van examenproducten en examendiensten. De EPB werkt samen met de Examengroep in het kader van diverse opleidingen.  

Tijdens de dienstreis hebben ze een bezoek gepleegd bij EPB Oranjestad en EPB San Nicolas. Dit gebeurde tijdens de praktijkexamens van de opleiding gastheer en gastvrouw. Onze collega’s van de Examengroep waren heel erg onder de indruk hiervan en feliciteerden de scholen met de enorme prestatie. De docenten van de EPB waren ‘above and beyond’ gegaan om simulaties te creëren op school, zodat de studenten hun praktijkexamens konden afleggen.

Tijdens de dienstreis werd ook een dialoog georganiseerd met onze partners van Directie Onderwijs en Dienst Inspectie van het Onderwijs. Belangrijke onderwerpen kwamen hier aan bod, zoals de nieuwe stijl van examineren binnen het beroepsonderwijs, de organisatie op school rondom het examineren, het vertalen of contextualiseren van examens uit Nederland, het digitaliseren van examens, de accreditatie van examens, etc.

Aan het eind werden de examenboeken uitgedeeld die Examengroep in samenwerking met de EPB heeft samengesteld. Hierin staan de richtlijnen en voorwaarden om de kwaliteit van de examens te kunnen waarborgen. Zowel de EPB-scholen als Directie Onderwijs en Dienst Inspectie van het Onderwijs hebben een exemplaar ontvangen.

EPB heeft de samenwerking met onze partners in het onderwijs hoog in het vaandel. Een goede samenwerking is van onschatbare waarde voor het verbeteren van het examenproces op school en het verzekeren van de kwaliteit van de examens.

examengroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *